IKKR har sedan 1997 samverkat med organisationer som arbetar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter i Irakiska Kurdistan och samverkan har också, efter Baath regimens fall, skett med organisationer i Bagdad, Irak. Nedan följer några exempel på det internationella arbete som bedrivits.
1998 tog IKKR initiativ till att skapa en gemensam plattform för kvinnoorganisationer (Kvinnoorganisationernas forum) i Irakiska Kurdistan. Syftet med plattformen var att följa upp och utreda fall av hedersmord och att särskilt att säkerställa att förövaren åtalades och dömdes i domstol. Arbetet pågick under 3 års tid och gav goda resultat.
Åren 2006–2008 genomförde IKKR med stöd från Palme Center ett projekt i Irak tillsammans med Organisationen för kvinnors frihet (OWFI) med flera. Projektet mynnade ut i skapandet av ett Jämställdhetsforum (Kvinnoföreningars Gemensamma Forum) i Kirkuk och Bagdad.
År 2012 var IKKR med att bilda nätverket (ZHIAN Group) som omfattar 50 kvinnoorganisationer i Irakiska Kurdistan som beslutat att arbeta för jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter, specifik att följa upp och utreda fall av hedersmord och att särskilt att få förövaren åtalad och lagförd för brott. Detta var en vidareutveckling av Kvinnoföreningarnas gemensamma plattform som skapades 1998.
Åren 2013 – 2016 bildades, på initiativ av IKKR, ett nätverk om cirka 140 representanter från kvinnoorganisationer, jurister, riksdagsledamöter från jämställdhetsutskottet, yrkesverksamma inom rättsväsendet, tjänstemän från Regeringskansliet, kvinnoaktivister, socionomer, med flera i Irakiska Kurdistan. Nätverket skapade en gemensam plattform som granskade alla gällande lagar gällande familjelagstiftning och våld mot kvinnor. Detta i syfte att ge förslag på ändringar och reformer av befintlig lagstiftning. Gruppen samlade sina förslag i tre motioner som skickades till Riksdag, Regering och Rättsväsende. En del av nätverkets lagförslag blev verklighet.
Åren 2020 – 2023 beviljades IKKR projektmedel från Svenska institutet för ett projekt som syftade till att stärka Jämställhet och demokrati i Kurdistans region. Projektet innehöll två delar, dels att stärka civilsamhällets organisationer, olika yrkesgrupper, nyckelpersoner och den allmänna opinionens kunskap om jämställdhet och demokrati. Den andra delen syftade till att stärka ungdomar som vill ta ansvar för uppbyggnad av ett jämställd och demokratiskt samhälle genom dokumentära filmer. Inom projektet skapades 10 dokumentära kortfilmer som skildrade teman och samhällsproblem från ungdomarnas egen vardag.